A DAY TO REMEMBER

Vijf jaar geleden stond mijn wereld op z’n kop. Ik had al weken last van pijnlijke handen en voeten. Ik kon me slecht bewegen en was zó moe. Na een bloedonderzoek nodigde de arts me uit voor een gesprek. Een slechtnieuwsgesprek. Dat voelde ik al bij de inleiding. ‘Diagnose reuma’, zei hij. En ik zag medelijden in zijn ogen.

Reuma en onderwijs gaan niet samen. Ik dacht van wel. Ik wilde dat het wél kon. Pas vorig jaar december liet ik het onderwijs los. En nu – 9 maanden later – begint mijn nieuwe avontuur.

Wat gebeurde er in tussentijd? Met een re-integratiecoach bekeek ik mijn mogelijkheden. Iets in de communicatie sprak me aan. En hé, ik had de diploma’s al. En ervaring. Corrigeren en redigeren lag voor de hand. In het verlengde van mijn juffen-carrière. Maar het is niet waar mijn passie ligt, ontdekte ik.

Ieder mens kan schrijven. Er is geen goed of fout. Het hóeft niet gecorrigeerd te worden. Schrijf vanuit je hart. Begin er je dag mee, of schrijf voordat je gaat slapen. Je gedachten, je herinneringen en inspiratie. Van boodschappenlijstje tot gedichten in een dagboek of op losse blaadjes. Schrijf!

Schrijven heeft mij tot de kern gebracht. Ik heb ontdekt wat ik echt wil. In eerste instantie schreef ik veel en vaak over mijn ziekte. De hele zoektocht kon ik gedetailleerd beschrijven. Kreeg ik energie van een nieuwe leefstijl of kwam het van het schrijven?

Ik leerde kwetsbaar te zijn. Van powervrouw tot huismus. Het is waar dat kwetsbaarheid je kracht is. Dat is mens-zijn.

Die kwetsbaarheid dáár wil ik iets mee. Ik wil luisteren, schrijven en spreken combineren. Op je aller-kwetsbaarst ben je volgens mij, als je een naaste verliest. Op die momenten wil ik luisteren naar je gedachten en verwoorden wat je voelt. Als spreker bij uitvaarten wil ik recht doen aan degene die in herinneringen met je mee gaat.

Die kwetsbaarheid dáár wil ik iets mee.

 

En daarnaast wil ik je stimuleren zélf te schrijven. Schrijf wat je denkt. Schrijf wat er in je op komt. En vraag eens door. Als je eigen beste vriend(in). Daar zijn technieken voor, die kun je bij mij leren. Zo leer je jezelf steeds beter kennen.

Heb je iets geschreven wat je wilt publiceren? Of moet je iets publiceren en twijfel je of het goed is? Begin jij ook net aan je nieuwe bedrijf? Moet er een bedrijfsplan komen, een website, folders, iets op Social Media? Kom maar op. Laat mij maar schrijven.

Op 1 september is mijn eigen bedrijf gestart:

 

Ik ga drie dingen doen:

  • Ceremoniespreker (uitvaart en huwelijk)
  • Intuïtief schrijven (workshops)
  • Commerciële teksten schrijven (of redigeren)

En het voelt precies goed!

Een gedachte over “A DAY TO REMEMBER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *