Foodblog april

Maandag – Als lunch maak ik een vegetarische nasi. Ik las dat gember goed in nasi past. En inderdaad. Dat is een aanrader! Bak fijngesneden, verse gember mee met de uien en knoflook. Voeg groenten en nasikruiden (zonder zout!) toe. O, en ik drink er een glaasje amandelmelk bij.

* Gember is een krachtige ontstekingsremmer

Dinsdag – Na een flinke wandeling, neem ik een hersteldrank: choco smoothie met avocado en banaan. Volgens het recept van onze chocomousse, met extra rijstmelk en zonder kokos. Dat gaat er in als…

* Avocado’s bevatten goede vetten en eiwitten. Ze helpen bij afvallen. Vet gezond!

Woensdag – Gevulde courgettes. Lijkt misschien ingewikkeld… maar dat is het niet! Halve, uitgeholde courgettes besprenkelen met olijfolie.  20 min. in de oven plaatsen, op 200 graden. Bak het vruchtvlees en groentes. Vul de courgettes met het groentemengsel en maak af met geraspte kaas. Opnieuw ca. 20 min. in oven.

 

Donderdag – De olijfolie van de Lidl verving ik door een biologische variant van Giulia. Een pure, eerlijke olijfolie uit Sicilië. Veel lekkerder dan wat ik gewend was…

Vrijdag – Ik ben vandaag jarig! Naast zelfgemaakt appelgebak (met suiker en gluten), maar ik een glutenvrije worteltaart. Van alle worteltaart-experimenten is dit de lekkerste. Het recept vind je hier www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-worteltaart-notenvrij/

* Ik voegde wél noten toe, voor een extra ‘bite’.  

Zaterdag – Sesamcrackers bij de borrel. Lekker met kruidenboter en een tomatenspread. Met een (biologische) appelsap voor mijn man en een (biologische) rode wijn voor mezelf. Niet op de foto, maar minstens zo lekker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *