Maart wordt rokjesmaand

Acht jurkjes en vier rokjes hangen in mijn kledingkast. Om bijna nooit gedragen te worden. Want wat is nou een geschikte gelegenheid? Eén op de zondag, één naar een feestje en één voor een avondje uit. Dan blijven er teveel hangen.

Ik kocht ze niet om in de kast te hangen. Ik kocht ze omdat ik in de spiegel zag dat het veel leuker stond dan een spijkerbroek. Ik kocht ze omdat ik me vrouwelijk voelde.

Mijn laatste jurkje was een dure! Echt boven mijn budget. Maar toen ik voor de spiegel stond, wist ik het zeker: deze is van mij! Toen nam ik me voor om vaker een jurk te dragen..

Wij vrouwen worden steeds mannelijker. Dat zie je aan onze kleding, maar ook aan onze houding. We doen stoer en we willen de beste zijn. Geld en dingen worden steeds belangrijker; dat zijn mannelijke eigenschappen.

Voor veel vrouwen zou de nadruk meer mogen liggen op gelijkheid, solidariteit en levenskwaliteit. Vrouwen hebben aandacht voor persoonlijke verhoudingen en gebruiken hun intuïtie liever dan hun verstand.

Laatst was ik op een mannenbijeenkomst, dat wil zeggen het was een zaal vol mannen en een handjevol vrouwen. Ik droeg niet die mooie nieuwe jurk, maar een broek én hoge hakken. Half man – half vrouw. Wat was ik blij dat ik voor hoge hakken had gekozen. Het hadden immers ook zomaar een paar gympies kunnen zijn. Ik voelde me krachtig. Kom maar op, dacht ik, ik laat mijn vrouwelijke energie door de zaal stromen.

Vanaf volgende week vrijdag draag ik een maand lang iedere dag een jurk of rok. Godzijdank met panty’s. Rokjesdag – de dag dat vrouwen massaal in een rokje met blote benen op straat verschijnen – lijkt nog ver weg. Als je eenmaal goede panty’s hebt gevonden is de aantrek-ramp te overzien en duurt het aantrekken van nylon maar een paar tellen langer dan sokken.

Maart lijkt de ideale maand. De 8e is het Internationale Vrouwendag. Het thema voor dit jaar is: Heldinnen. Opvallende, onzichtbare, dode en levende, grootse en kleine. Wie heeft er geen heldin? Iemand die zich inzet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens. Iemand die vrouwen belangrijk maakt.

‘Leve de vrouw waar ik zoveel van hou’, zingen Nick en Simon. En toch zijn vrouwen voor deze mannen niet te begrijpen. Wij komen immers van Venus en de mannen van Mars. Maar Simon zingt: ‘Hoe je het went of keert, zonder vrouw houdt de man het niet uit’.

Dat doen wij, hè, vrouwen! Wij inspireren de wereld met vrouwelijke kracht. Natuurlijk kunnen we dat ook in spijkerbroek, maar nog veel beter in een jurkje. Dat ga ik een volle maand testen. Doe je mee?

Who run the world? Girls!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *