Nog één week

Het is maandag de 25e.

Nog exact één week te gaan. Tijd voor een tussentijdse evaluatie.

Het is leerzaam voor me, deze rokjesmaand. Als je een maand lang alleen maar rokjes draagt, kom je van alles tegen. Vreugde, plezier, twijfel, frustratie, ergernis…

Vorige week was ik samen met onze jongste dochter bij de Zeeman. Sofie moest nieuwe kleertjes. Sofie is klein. Een T-shirt in maat 50 past als een jurkje. Volgens onze kleuter wordt Sofie binnenkort 2. Ik vond dat de pop beter nog een keer haar 1e verjaardag kon vieren.

Daar bij de Zeeman zag ik panty’s voor € 1,49. Er begon een tweestrijd in mijn hoofd. ‘Dat kan niks zijn’  tegen ‘Het is niet duur’. De laatste won, maar de eerste kreeg gelijk. Toen ik de panty’s vrijdagochtend aan wilde trekken, trok ik er 1-2-3 een ladder in. Daar was de frustratie! En de dag begon zo goed, het zou een mooie lentedag worden.

Het werd toch een zonnige dag.

‘s Middags ging ik langs bij Lingerie aan de Luts in het pittoreske Balk. ‘Ja’, zei de verkoopster, ‘er zit veel verschil in de manier van weven, dát is echt het verschil in kwaliteit.’ De zon kwam opnieuw tevoorschijn, ik wilde meteen naturel panty’s. Dat komt nogal nauw. Ik doe vaker een miskoop dan een lucky shot. Ik dacht aan hoogglans, maar het advies werd mat. In matte panty’s leg je minder de nadruk op je benen en de oneffenheden. Ik koos een tint in 20 dernier. Omdat ik een hele lichte huid heb (lees: melkflessen) adviseerde de verkoopster ook zomerpanty’s. Tegen de tijd dat iedereen straks de blote benen het licht laten zien, trek ik zo’n zomerpanty aan. En dan denk je: ‘Heeft ze nou een panty aan, of niet?’ Een musthave voor alle roodharigen, dus.

‘En als derde nog graag een zwarte in 20 dernier.’ Op advies werd het geen zwart, maar antraciet. En dat bleek een goede koop. Ik deed ‘m de volgende dag meteen aan. Met katoenen wantjes deze keer. Die kreeg ik er bij, om te testen. Voor de allereerste keer zit er geen enkel haakje in mijn panty! Goed gekeurd. Een aanrader! De panty’s zitten heerlijk. Misschien komt het door de manier van weven, maar ze kriebelen helemaal niet, ze voelen zacht aan.

Ik vertroetelde mijn voeten met vijltjes en crèmepjes. Dat was voor één keer best leuk. Even qualitytime met mijn tenen. Toch zal ik dat niet dagelijks doen. Net zoals ik voortaan niet dagelijks een jurkje zal dragen.

Het mooiste inzicht van deze maand is misschien wel dat ik besef hoe fijn het is om een keuze te hebben. Op veel meer gebieden dan kleding, uiteraard. Maar alleen al het feit dat je ’s ochtends kunt kiezen wat je aantrekt, maakt me een blij mens. Dat ik volgende week in mijn kledingkast sta en dan gewoon pak waar ik zin in heb, geeft me nu al een gevoel van vrijheid.

Dit is de laatste maandag dat ik een jurkje draag. Volgende week maandag trek ik mijn vertrouwde spijkerbroek weer aan en dan dinsdags misschien wel een jurkje. Of niet.

Eén maand vrouwelijke energie verspreiden zit er bijna op. Ik geniet er echt wel van! Maar de volgende 30 rokjesdagen verdeel ik over de mooie lentedagen. En mocht het dan lijken dat ik mooie bruine benen heb, dan weet jij wel beter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *